SWEEPER: ONTKOLER VOOR DIESELMOTOREN

HOOG BRANDSTOFVERBRUIK, HAPERINGEN, VERMOGENSVERLIES, VASTLOPENDE EGR OF TURBO, HERHAALDE PECH…. ?

VERWIJDER ROET EN KOOL VAN UW DIESELMOTOR ZONDER TE DEMONTEREN

UNIEKE VOORDELEN:
Curatief onderhoud voor:
- Reiniging van de injectoren:
Herstelt de verstuiving van de injectoren
Vergemakkelijkt de regeneratie van de deeltjesfilters
- Elimineert afzetting in de verbrandingskamers
- Reinigt katalysatoren, deeltjesfilters, NOx-vangers
- Ontkoolt turbo’s zonder demonteren
- Verhoogt het motorrendement:
Betere verstuiving van de brandstof en afvoer van de verbrandingsgassen
- Verlaagt het brandstofverbruik
- Zorgt voor een aanzienlijke verlaging van de uitstoot van vervuilende en broeikasgassen (CO2, NOx en deeltjes)

ADVIES
Gebruik Sweeper preventief vanaf 10.000 km en vervolgens om de 20.000 km of 1 maal per jaar.

OM TE REINIGEN MOET JE RIJDEN
1/ Giet gewoon de 2 liter Sweeper in uw tank, die minstens 25 liter diesel moet bevatten. Zo worden de reinigende en smerende Nanotec® Sweeper stoffen correct gemengd, zodat uw dieselbrandstof een superreiniger wordt.

2/ Rij vervolgens zo’n 30 à 35 km

3/ Vul dan de tank bij tot hij vol is. Rij bij het leegrijden van deze tank zo mogelijk in lage versnellingen, om het toerental boven 3200 omw/min te houden.



Advies: aarzel na de behandeling niet om het dieselfilter te vervangen.
Sweeper wordt aanbevolen voor dieselmotoren, zowel vroegere motoren als de nieuwe “common rail” generatie (HDI, DCI, JTD…) en pompinjectoren (TDI). De hypergeconcentreerde Sweeper formule met zijn actieve bestanddelen herstelt in eerste instantie de perfecte verstuiving in de injectoren. Vervolgens gaan de actieve Nanotec® detergenten de koolstof die op diverse strategische plaatsen in de motor en de uitlaat is afgezet verbranden, een beetje zoals een ontkalker. Sweeper elimineert ieder risico van vastlopende turbo en van verstopping van de katalysator en/of het deeltjesfilter.
Door Sweeper te gebruiken, voorkomt u het dure demonteren van onderdelen.

EEN PARADOXALE SITUATIE
Dieselmotoren zijn populair om hun lage verbruik en hoge motorkoppel, en ze zijn dan ook ideaal om lange afstanden af te leggen. Ze worden echter vaak ook gebruikt voor korte ritten of – erger nog – louter voor stadsgebruik. Bovendien zijn moderne motoren, door hun optimalisering in het kader van de milieubeschermende normen (Euro V) om de uitstoot van CO2 en NOx, tegen te gaan, extreem gevoelig voor verontreinigingen. Zo kan een afzetting van 5 micron op een injector een verlaging van het debiet van 25% met zich meebrengen. Door die gebrekkige brandstofverstuiving vertraagt de ontstekingstijd, wat leidt tot roetafzetting en de geleidelijke verstopping van bepaalde vitale onderdelen van de motor.

De gevolgen van deze roetafzetting komen tot uiting in een tegendruk die schadelijk is voor turbo’s, de uitlaatgassen afremt en het motorvermogen drukt. Er worden ook te veel deeltjes gerecycled in de EGR-klep, en de schade kan dan aanzienlijk worden: opeenvolgende EGR-vervangingen, verstopte luchtinlaat, vastlopende turbo’s, verstopte katalysator en deeltjesfilter.


BEVAT: KEROSINE – NIET GESPECIFICEERD
R44: Risico van ontploffing bij verhitting in gesloten ruimte. R65: Schadelijk, kan de longen aantasten in geval van inname. R66: Herhaalde blootstelling kan uitdroging en kloofjes in de huid veroorzaken. R52/53: Schadelijk voor waterorganismen, kan schadelijke gevolgen op lange termijn hebben voor het watermilieu. S2: Buiten bereik van kinderen bewaren. S24: Voorkom contact met de huid. S56: Breng productresten en de houder naar een centrum voor gevaarlijk of speciaal afval. S62: In geval van inname, niet doen braken. Raadpleeg meteen een dokter en toon hem de verpakking of het etiket.